Tuesday, 31 May 2011

Layan -Perfect Two (Acoustic Version) - Auburn



klik and dengar. before tu tekan pause dekat playlist aku di belah kanan ni. untuk tidak menyerabutkan kepala dengan lagu bercampur nanti. kalau lmbt, sila pause dah biarkan buffering terlebih dahulu. macam korang bukak you tube. kalau tak tersangkut-sangkut.Heppy enjoy :)

[Verse 1:]
You can be the peanut butter to my jelly
You can be the butterflies I feel in my belly
You can be the captain and I can be your first mate
You can be the chills that I feel on our first date

You can be the hero and I can be your side kick
You can be the tear that I cry if we ever split
You can be the rain from the cloud when it's stormin'
Or you can be the sun when it shines in the mornin'

[B-Sec:]
Don't know if I could ever be
Without you cause boy you complete me
And in time I know that we'll both see
That we're all we need

Cause you're the apple to my pie
You're the straw to my berry
You're the smoke to my high
And you're the one I wanna marry

[Hook:]
Cause your the one for me (for me)
And I'm the one for you (for you)
You take the both of us (of us)
And we're the perfect two

We're the perfect two
We're the perfect two
Baby me and you
We're the perfect two

[Verse 2:]
You can be the prince and I can be your princess
You can be the sweet tooth and I can be the dentist
You can be the shoes and I can be the laces
You can be the heart that I spill on the pages

You can be the vodka and I can be the chaser
You can be the pencil and I can be the paper
You can be as cold as the winter weather
But I don't care as long as we're together

[B-Sec:]
Don't know if I could ever be
Without you cause boy you complete me
And in time I know that we'll both see
That we're all we need

Cause you're the apple to my pie
You're the straw to my berry
lyricsalls.blogspot.com
You're the smoke to my high
And you're the one I wanna marry

[Hook:]
Cause your the one for me (for me)
And I'm the one for you (for you)
You take the both of us (of us)
And we're the perfect two

We're the perfect two
We're the perfect two
Baby me and you
We're the perfect two

[Bridge:]
You know that I'll never doubt ya
And you know that I think about ya
And you know I can't live without ya
No..

I love the way that you smile
And maybe in just a while
I can see me walk down the aisle

[B-Sec 1/2:]
Cause you're the apple to my pie
You're the straw to my berry
You're the smoke to my high
And you're the one I wanna marry

[Hook:]
Cause your the one for me (for me)
And I'm the one for you (for you)
You take the both of us (of us)
And we're the perfect two

We're the perfect two
We're the perfect two
Baby me and you
We're the perfect two.

* try layan lagu nih. aku tak tahu apesal tiba-tiba aku tertarik pulak dengan lagu ni. selalu aku dengar kat blog orang. lama-lama  aku pun tertarik gak dengan lirik lahunye. termasuk pulak jiwa sentimental. HAHA. enjoy it :)
Meh Tinggalkan Comment Korang

Sunday, 29 May 2011

keluar kami di taja.

salam hormat berbahagia.

hari khamis hari itu. 26 Mei 2011. aku dan rakan-rakan aku, keluar untuk bermain bowling atas tajaan budak besut. tak jauh kami main, dekat Klang Parade je. Farhan Zulkri kerana dia ingin berhentikan diri dari Unisel dan berpindahkan diri ke maktab di besut juga katanya untuk bakal menjadi seorang guru matematik. dah lama aku tak jumpa dia, nampak sikit dia dah gemuk juga disebabkan dia selalu cakap dekat orang gemok gemok gemok. jadi dia pun dah gemuk sikit.

antara yang tersenarai, aku semestinya, sikin, eila, apit, amirul, dan kedatangan dua orang yang tak dijangka dalam perancangan iman dan wan jer. kalau nak tanya aku yang main, konpem lah hebat gila kot.aku sekali je strike dan peserta lain banyak kali.hihi. tak kisah lah, tapi enjoy untuk kali ini. semua di taja. aku tak keluar satu sen pun, makan roti canai dekat kedai mamak dekat shah alam pun ditaja oleh Amirul.

Farhan dah memilih arah tujuan dia untuk terus ke maktab, kalau tanya aku. tak sedih pun. cuma takde lah transport nanti nak g exam keluar jalan-jalan. apa-apa pun, kita sama-sama belajar hingga mendapat segulung ijazah oke. :)








* agak-agaknya lepas ni farhan zulkri ni sombong macam radin fitry tak budak2 besut ?

Meh Tinggalkan Comment Korang

Saturday, 28 May 2011

Khas Untuk Kau ! :)

Salam sejahtera berbahagia.

keletihan baru pulang dari teman adik aku mendaftarkan diri dekat UIA. dalam jurusan asasi kejuruteraan dan sains komputer dekat petaling street jaya. gila penat aku menunggu. dah selesai semua terus balik then aku bukak laptop online facebook then terus log in blogger aku yang dah beberapa hari tidak dikemaskan sawangnya. kali ini aku nak tangkap feel jiwang rindu sikit. rasa nak sayu-sayu sikit. jangan termuntah pulak. HAHA. pos kali ini khas aku tujukan untuk kau ! :)

tarik nafas sikit. 1 2 3. fuhh.

how to starting ? ='=
dah lama aku tak rasa nak tangkap feel jiwang rindu. tiba-tiba dapat mesej kau mengatakan rindu. dalam beberapa minggu ini dah rasa kehangatan kerinduan itu. walaupun kau dengan aku tak dapat lagi menoktahkan suatu cerita itu. mana mungkin aku dapat menangkis perasaan rindu yang tiba-tiba datang. keakraban yang terjalin. bila kau carik pasal. bila kau bagi aku nasihat. aku kononnya mendengar dengan teliti segala nasihat yang kau ungkapkan.

okay. stop. aku rasa naik geli nak muntah bila tulis ayat puitis macam ini. HAHA.

kalau bab nak berjiwang ini aku tak reti nak bagai-bagai. aku tahu apa yang aku rasa pasti kau pun merasa juga. bukan semudah  ABC kalau nak tentukan . yang pastinya aku dan kau hanya berdoa mana yang terbaik antara kita. perjalanan antara kita panjang dan semakin rumit. masing-masing masih lagi mencari perjalanan hidup yang tersendiri. siapa sangka jika benar sebuah persahabatan berakhir dengan sebuah sebuah hubungan yang lebih jauh. dan juga sebaliknya. antara kita hanya mampu merancang menghantar sms, berbual telefon. tapi segala yang akan terjadi hanya ketentuan yang Maha Esa. siapa menduga mengalir sebutir titisan air yang jernih dari mata hanya untuk memuaskan perasaan sendiri. perasaan yang hadir tidak kita jemput, macam yang kau kata nak cari cara yang neutral, semulajadi. bukan perasaan yang dipaksa.

aku hormat kau, dan terima kasih kau pun menghormat aku. kita hanya mendoakan segala yang baik antara kita. InsyaAllah.

* kau kata hari tu aku takde feeling apa-apa kan. kali ini baru real punya feeling. HAHA :) . sayang kau !
Meh Tinggalkan Comment Korang

Wednesday, 25 May 2011

Gila tp happy :)

salam berbahagia dan salam sejahtera.

kali ini aku malas nak buat karangan panjang-panjang. just aku nak masukkan gambar aku yang gila-gila bersama rakan aku tadi kat kelas. HAHA. ni sebab lecturer aku lambat sangat masuk kelas tadi. okay, aku tak comel nak tayang-tayang muka. tapi aku takde idea nak buat puitis untuk entry kali ini. :)





cubit kuat-kuat lg pipi aku kan.
sumpah kelakar. bulat gilaa ! HAHA

persan tak kat pipi aku ada jerawat besar punya. aku tak tahu pagi tadi aku bangun-bangun je dah sakit pipi aku. rimas aku. jerawat gatal aku semalam la ni. HAHA :)
Meh Tinggalkan Comment Korang

Tuesday, 24 May 2011

Aku jatuh tadi.

hye guys. okieh. bersihkan dulu apa yang bersawang. hihi.

akhirnya tercapai hajat untuk tengok Nur Kasih yang diorang gembar gemburkan. tengok dengan orang yang disayang * sayang ke ? . ada la jugak. hihi. keinginan aku nak tengok cerita ini sebab ramai sangat yang kata kat aku best. semua post dekat status facebook diorang kata best. best n best. pasti meleleh air mata.kalau nak tanya pasal komen aku. boleh tahan lah. takde lah sampai meleleh air mata. dia kata aku nih takde feeling. haha. tak kisah lah. tapi memang aku takde feel pon time tonton cerita tu. mungkin tak mengalir dalam diri orang macam aku. ceritanye slow down jer. penat aku tunggu. sebab aku tak berapa plot cerita tu. HAHA

tapi apa-apa pun best. walaupun tadi hampir kereta rosak. terpaksa balik rumah dia tukar kereta. best bukan sebab dapat menang loteri. seronok bila ada je yang carik pasal. ada jer yang tak puas ati. padan muka kau kena dari aku. HAHA. teman aku, walaupun kadang-kadang ayat memang nak carik pasal kan. kiranya happening ending kitorang untuk out kali ini before dia nak balik Uitm sabtu ni.

thanz sebab bawak aku keluar hari ini. maaf la kalau kau kata kau dah lebam-lebam. nak sangaat kan. hihi.
ops, tadi sebenarnya jumpa mak kau aku nervous gak sebab benda tak rancang tapi aku berlakon okeh jer. tp nmpak kau yang lebih nervous dari aku. hihi :))




* malu aku nak cakap. aku luv kat kau gak. ( oke, pipi dah merah ). hihi.
title takde kena mengena kot. hihi..bye !

Meh Tinggalkan Comment Korang

Monday, 23 May 2011

akhir zaman dah

lama tak bukak blog aku yang dah berusang nih. sebab tak tahu nak update apa pun. ini sekadar aku nak kongsi pe yang aku baca dekat blog orang lain. aku terbaca pasal gereja yang terbesar dan termoden yang berada di negara Malaysia kita ini. kalau nak dipersalahkan orang lain pun tak boleh nak kata apa. semua bergantung kepada diri sendiri. diri sendiri tiada kesedaran untuk kemajuan negara. padahal negara kita negara Islam. hari tu pernah juga timbul isu pasal nak tukarkan agama rasmi negara kita kan. tapi aku tak ingat bila. kita masih tak perasan kan dunia akhir zaman ini. dah macam-mavam petanda dah keluar. semoga kita tetap iman daripada terjebak dengan unsur negatif.

ni link yang aku bukak pasal gereja yang termoden tu.

http://blognizamlaa.blogspot.com/2011/04/gereja-terbesartermoden-dan-tercanggih.html?spref=fb

* baik bagi aku duit semua tu dari duk membazir jer. huhu
Meh Tinggalkan Comment Korang

Thursday, 19 May 2011

Kawan sampai mati ='=

Salam sejahtera dan salam 1 Malaysia * budget ada cina india baca. hihi

pagi-pagi dah dok ON9. terus log in facebook. macam dah tiada kerja lain . haha. tiba-tiba rasa nak log in blog pagi-pagi ni, tapi tak tahu pun nak duk tulis apa. huhu. tak banyak idea macam kawan-kawan aku yang ada blog tu. siap hot lagi tuh.

aku rindu pakwe kawan-kawan aku !

orang selalu kata berkawan biar beribu,* tapi kat fb tak sampai seribu pun friends aku, huhu musuh jangan di cari. kalau cari musuh memang selalu sakit hati lah. semua orang mesti ada kawan baik sendiri kan. tapi kadang-kadang best friend forever tak forever pun. apa yang aku cakap ini tiada kena mengena dengan yang hidup mahupun sakit dekat hospital tu.hihi. biasa lah kalau berkawan kan, pasti kadang-kadang ada perasaan memendam rasa. rasa panas je tapi tak boleh nak lepas, tenyum je sebab nak jaga hati kawan. macam cerita tiga abdul arwah P. Ramlee tu, sedangkan lidah lagi tergigit ini kan pula sebuah persahabatan. bila bergaduh, mula nak pot-pet belakang. hihi. aku tergolong sekali . mintak maaf la ye, di luar jangkaan. hihi.

aku tak hot, aku tak cantik, aku tak perfect tapi cumil la* okeyh, bagi la aku perasaan 2 3 minit pun. huhu. tapi aku bersyukur aku ada pakwe kawan-kawan yang boleh share cerita suka dan duka. menangis meraung ke bahu kawan. hulurkan duit bila kawan kadang-kadang rasa memerlukan. buat diri tergelak sampai nak sakit perut. bukan aku sorang je rasa macam tu kan ?

tiba-tiba aku teringat zaman sekolah menengah aku. aku kenal ramai kawan-kawan. zaman itu, aku di cop budak nakal jugak kot tapi tak de lah teruk sangat problem kalau aku nak buat pun. aku rindu dekat seorang kawan aku yang aku rapat dari tingkatan 1 lagi. walaupun selalu ada problem antara kami. tapi sekarang kami macam musuh. tak boleh nak bertegur. sob3. sedih sikit. aku harap dapat berbaik semula. kiranya buang yang keruh ambik yang jernih.

till end. rindu zaman sekolah ='=
Meh Tinggalkan Comment Korang

Monday, 16 May 2011

Demi mu KEKASIH apa pun aku sanggup.

refer pada tajuk. orang sekarang bercinta, semua nak hot. apa pun sanggup. lautan api pun sanggup nak di renangi. bila suruh buat pasti terketar-ketar. bila mintak jadi imam macam macam alasan nak bagi. kononnye kau lah orang yang aku sayang sampai bila-bila. walaweeh. lepas tu semua nak puji pakwe makwe sendiri. kiranya nak cakap dia seorang je lah yang untong ada pakwe yang mengeluarkan kata-kata yang sebegitu. ceh, sikit pon tak hairan lah. tak naik kening pun. ='=

merujuk pada akhbar KOSMO yang bertarikh 16 Mei 2011, lepas aku baca tadi.

DIHUKUM GANTUNG KERANA KEKASIH.

yang ini kira nak tabik ke ? semata-mata tak dapat RM50.oo untuk keluar dengan kekasih sanggup nak bunuh nenek sendiri yang ada pertalian darah. kerana wang abang disayang, tiada wang abang melayang. walaweh. kuno punya orang. ini lah di nama cetek pengetahuan. pasal wang sanggup nak sampai bunuh bunuh saudara sendiri.

kalau ya pun nak ada pakwe makwe. nak belanje makwe kesayangan korang tu makan. kumpul duit sendiri lah. tak de duit buat lah tak ada duit. pergi kerja ke, tak pun duduk rumah diam-diam. ni nak bangga kononnya anak orang berada. untuk awek aku semua nya aku sanggup. bla lah orang macam ini. kurang ilmu agama dah ni. terlajak perahu boleh berundur, terlajak perbuatan, konpem tak boleh nak undur.

nak senang jadi single macam aku. satu apa pun tak payah nak fikir. hihi :))
Meh Tinggalkan Comment Korang

Saturday, 14 May 2011

jodoh carik

salam berbahagia

kita selalu dengar peribahasa berkawan biar beribu berkasih biar satu. dunia dah macam bola. berpusing pusing sendiri dalam keadaan paksinya.manusia bila di campak dekat mana pun pasti akan berkawan dan berjumpa dengan hamba Allah SWT yang lain. lumrah kehidupan manusia tidak boleh hidup dalam bersendirian dan pasti nak cari partner masing masing. sebab itu Allah SWT menyuruh kita mencari pasangan hidup dan merancang. macam yang kita selalu dengar jodoh pertemuan ajal maut di tentukan oleh Nya.kita hambanya hanya boleh merancang dan bertawakal kepadanNya yang Maha Esa.

cikgu sekolah aku dulu selalu cakap, kalau sekarang ni anak anak dara dah boleh nak doa kalau untuk bertemu jodoh yang soleh soleh untuk jadi pemimpin untuk keluarga kita suatu hari nanti. walaupun orang kata umur baru lagi setahun jagung dah pikir jauh. lelaki untuk menjadi abah kepada anak-anak kita nanti. perempuan mana yang tak nak hidup berbahagia dengan keluarga masing-masing nanti kan. mesti lah tak nak hidup susah. walaupun selalu dengar sekarang isu orang bercerai berai. bercinta, bertunang sampai 5 tahun, bila nikah jadi suami isteri tak sampai 12 hari. walaupun orang selalu kata setiap kesusahan pasti ada hikmah yang tersembunyi.

kalau bab jodoh. aku tak lah pandang sangat paras rupa. kaya raya sangat pon. janji dapat memberi jaminan untuk masa hadapan sudah mencukupi. paling kurang pun ada sebuah rumah yang lengkap dengan perkakas keperluan harian dan sebijik kereta yang mudah untuk bergerak ke mana-mana walau kereta kancil sekali pun. tak de lah nak taste tingi tinggi sangat pon.

aku sendiri pun belum cukup perfect. kalau bab masak masak tak dapat lah sehebat ibu aku yang hebat tu. tapi sebagai orang yang bernama wanita mesti lah kena berkecimpung untuk bab bab memasak, mengemas kan. sebab lelaki se brutal mana pun mesti nak cari pasangan hidup yang dapat memudahkan dan menguruskan rumah tangga.rugi lah sebagai seorang jejaka keluar kerja siang malam cari duit untuk bayar hantaran yang tinggi tinggi dekat perempuan tu tapi satu apa pun tak boleh nak berjasa dekat para suami.

walaupun segelintir besar para wanita sekarang amat berkerjaya dari kaum Adam tapi kita tidak boleh mengubah kudrat yang tertulis bahawa kaum Adam adalah pemimpin bagi kaum Hawa. perempuan sebelum kahwin atas tanggungan parents, tapi lepas akad nikah dah diserahkan bulat bulat pada para suami. :)


sekadar gambar hiasan

Meh Tinggalkan Comment Korang

Friday, 13 May 2011

nenek kahwin 40 kali

Salam Sejahtera hadirin hadirat sekalian.

kalau aku nak tulis proposal pasal karangan cintan cintun. aku tak pandai. aku budak baru belajar. kalau nak cakap pasal cintan budak remaja sekarang tak payah nak cakap lah. walaweh. kalah suami isteri yang dah kahwin. siap abang sayang, baby baby . memang peringatan ini untuk perli aku juga. aku pun tersenarai juga dulu dulu. sekarang single dah tiada siapa nak main sayang-sayang dah. HAHA. umur baru belasan tahun dah pandai nak cakap jiwang jiwang karat. betul lah orang kata. bila dah hangat semua tak rasa sejuk macam makan ais krim. semua dah rasa yang pedas-pedas je. bangga dengan pakwe makwe . dia beli kan aku ni, beli kan aku tu. belanje aku ni. jalan jalan sama sama. dia romantik sana. romantik sana. walawehhh.

aku pun tak baik mana. lebih kurang 3 x 5, 5 x 3. ='=

walaupun kadang-kadang macam dah nak terabai dengan segala mata pelajaran yang belajar tu. itu lah orang kata pengalaman mematangkan kehidupan. ceewaahhh. HAHA

bila dah putus, gaduh mula lah update status yang macam-macam dekat wall FB . mula lah adegan nak mengumpat. yang sini kutuk sana. yang sana kutuk sini. walaweh. budak-budak bila bercinta. memang lah aku tak nafikan semua yang bercinta semua macam nih. tak semua yang couple nak jiwang jiwang karat. tak perlu pun nak ber sayang sayang. abang abang.

lagi satu isu bila belasan tahun couple lepas tu clash, siap tak nak kawan forever dah. tak nak bertegur antara satu sama lain. masing masing nak menyombong. kononnya pernah ada sejarah antara aku dan dia. walaweeehh. HAHA. macam kita masa budak-budak, sikit-sikit tak nak kawan. lepas tu mengadu dekat parents masing masing. relaks sudah. kawan je lah macam biasa. ada jodoh ada lah.

aku tulis entry kali ni pon tak de kena mengena dengan siapa-siapa pun even aku sendiri ada sangkut paut sekali. biasa lah tuh. hihi. budak-budak belasan tahun kan. nak rasa la jugak.

FULL STOP.

somebody said :"i like you" not couple but to be my wife when we have marriage partner :D HAHA
takde kena mengena dengan title. HAHA :)

Meh Tinggalkan Comment Korang

BOSAN :D

Salam Sejahtera !

punyer ber jam jam aku tunggu nak LOG IN dekat blogger aku nih. semua masing masing dah rindu nak masuk dekat blogger ni. semua nak sentap-sentap dekat status FB diorang tuh .sebab diorang banyak cerita hot kowt. kalau aku ! memang gedik lah saja nak update entry yang baru. padahal bukan nak update apa-apa pun. saja nak gedik nak edit-edit aku punyer blog. ni lah masalahnye bila aku sendiri tak tahu nak tulis apa dekat entry bloger aku. bila orang ada blogger sibuk jugak nak ade blogger. budget pandai buat puitis ayat best-best. piirahh  la nanie ! HAHA.

Kali ini aku edit aku punye blog just tukar background belakang aku. aku rasa serabut pula letak background kotak-kotak dekat belakang tu. aku nak jadi simple kan. tapi aku tak tahu nak sesuaikan dengan citarasa aku sendiri. walaweh. last-last aku letak jer background ala-ala peach nih.

nampak tak gambar besar dekat atas tu ? HAHA. ada gaya stylo tak ? aku pon tak perasan siapa yang capture pic aku tuh. nmpak macam lawa pulak bila aku edit-edit balik. walaweh.  perasan sendiri. HAHA :)
Meh Tinggalkan Comment Korang

Tuesday, 10 May 2011

Corat- coret Pangkor Memories from Sixth Generation :)

Salam sejahtera para pembaca * budget ramai yg baca blog aku. hihi

Agak lama aku tak naik tarafkan blog aku ni. maklum lah dah tak berkerjaya dlm bidang berblog-blog ni. maklumlah tak pandai nak berpuitis dalam bidang blog. nak wat story hot-hot yang ramai orang duk tengok, cerita yang gempak-gempak, tengok tajuk je dah macam hot. ciyes aku tak pandai. huhu

okeh. entry kali ini aku nk story pasal aku and friends dekat pangkor. aku rehlah dengan kawan-kawan ex student sekolah semasa aku remaja menengah. SAMONE. gila best. kitorang panggil batch kitorang dengan SIXTH GENERATION. jumlah kitaorang tak ramai mana. tak lah sampai satu kampung pon. tak silap aku seramai 37 orang yang pergi. perempuan seramai 8 orang. jadi jumlah lelaki 37-8 = 29 orang. kalau nak senaraikan memang panjang lah.

7 MEI 2011 - SABTU

perjalanan kitaorang bergerak hari sabtu tarikh 7 Mei. perjalanan kitaorang naik kereta. berapa biji kereta aku tak berapa pasti. aku naik satu kereta dengan Bella, Yana, and drivernye Baem. kami berkumpul sepatutnya jam 8 pagi di Tonggak Sg.Bsr Selangor. tapi biasa lah bila janji melayu dibuat. Tak tahu lah pulak kalau janji India macam mana pula.hihi Tak silap aku kumpul kan semuanya dalam kul 10 baru settle. Owner untuk sesi rehlah ni Akmal Idris, Ilham Amri dan Sofee. diorang pun kutip untuk setiap seorang bayaran dengan RM 50.oo ( feri,chalet, van, bbq, cenderahati) bagi sesiapa yang belum langsaikan bayaran untuk join rehlah tersebut dan kami bergerak dari destinasi kami berkumpul.

berkumpul
bella n yana
tunggu and tunggu

Kami teruskan perjalanan kami... kami tak singgah mana-mana rasenye. cuma berhenti isi minyak dekat sabak. Aku dengan kawan-kawan yang kat dalam kereta tu keluarkan seorang RM 5.oo jer and calculation isi minyak RM 20.oo.




 

kami sampai di lumut dalam area pukul 1 kalau tak silap aku. sampai je ke lumut, cari area untuk memparkingkan kereta. Sewa untuk parking tak silap aku satu kereta RM 10.oo untuk Sabtu dan Ahad. dah settle bab-bab parking kereta. kami cari lokasi untuk berkumpul sementara owner 3 orang tu pergi beli tiket untuk naik feri. satu kepala RM 10.oo pergi-balik.

waktu menunggu untuk naik feri

tiket feri



tempat kami berkumpul



turn naik feri

 

lepas kami menunggu di kawasan manunggu feri, dan akhirnya feri sampai, kami terus naik feri tersebut. semua awal-awal semangat nak duduk kat luar. padahal panas giler kot. maklum lah cuaca sekarang bahang kot.


 setelah kami sampai ke Pangkor. Kami terus berjalan dan pergi ke arah van.



sehingga sampai ke chalet penginapan kami. tak silap aku yang aku dengar dari friends aku, sepatutnye budget untuk penginapan chalet kami ada lagi satu tempat yang lagi menarik dan hanya untuk harga RM 80.oo satu malam. dan disebabkan kami terbooking lambat, so kami terpaksa sewa chalet yang lain dengan harga RM 130.oo tak silap aku. so, kami dimintak menambahkan bayaran dengan RM 5.oo seorang.



sampai je kat chalet. konpem la nak duduk rehat. penat selepas ber jam-jam dalam kereta dan kat feri dengan kepanasan. aku dengan friends duduk rehat, pasang air-cond yang paling sejuk and pasang kipas. kami dibekalkan dengan maggi goreng sedap dan air mineral setiap seorang. then, tak lama.. nmpak friends yang lain dah turun laut even panas macam tu pon. pe lagi, ajak lah friends aku yang lain nak turut serta ke bawah. sblm tu memang kitaorang lapar gile, so turun makan dulu. aku pekena nasi ayam dengan limau ais. nasi ayam tak berapa best sebab ayam sikit dan tak puas. huhu
















aku dengan friends girl yang lain bersnokling ke dasar laut. * hanya yang ada tahu peristiwa kami :) . sampai selipar aku dihanyutkan oleh ombak laut. huhu. sebelum kami pergi tu banyak telatah dan ragam antara kami. terutamanya kerabat kaum lelaki, dengan menyakat anak mat salleh. sofee siap peace tengah laut dengan org inggeris. dan macam-macam lagi. aksi-aksi mereka dengan acara tarik tali katanya mendapat tarikan ramai wartawan pelancong di sana. aku tak sempat nak saksikan acara itu di sebabkan ada agenda lain. tapi diorang sempat buat rakaman dan aku saksikan dekat facebook member aku yang dia dah upload. aku boleh bayangkan kekecohan mereka. diorang jugak main banana bot.

acara tarik tali

banana bot

setelah puas dan senja pon melabuh tiba, kami berhentikan segala acara kami pada waktu petang untuk beri laluan pada waktu maghrib. kami melakukan solat jamak. sehingga lah selepas isyak kami semua turun ke bawah untuk buat bbq. bakar ayam, hot dog, kerang dan macam-macam lagi. memang kenyang habis malam tu.












satu lagi adegan yang tak dijangka. mamat ni habis punya layan main lagu sampai orang sekeliling nak attack dia dah.penat kot sofee layan dia ni. kena baling dengan telur, tepung. gila kesian aku tengok. hahahahahhaha . tak boleh nak tahan aku nak gelak. siap dengan ezad uddin pon kena sekali. sempna bufday diorang..hihi
habis punya mandi. hihi

semua keletihan malam tu. dan kami semua berkemas dan masuk ke bilik masing-masing untuk berehat dah.

8 MEI 2011 - AHAD

bangun seperti biasa, dengan malam yang tidur lena dengan suasana yang nyaman kesejukan. aku dah bangun untuk jalan-jalan. pagi-pagi ni aktiviti bebas. nak buat apa pun boleh. kalau nak cerita pasal pagi ni, takde apa sangat kot. uma aku dengar-dengar budak lelaki snockling beramai-ramai. dan waktu pulang tu gogle ezad udin hilang kot. itu kalau hilang konpem kena ganti dalam RM 70.oo tak silap aku. diorang semua berendam dan mencari beramai-ramai and sorang pun tak jumpa. tiba-tiba ada srang budak ni sekali selam jer terus dapat carik. caye lah !. itulah istilah jangan pandang rendah terhadap orang lain.












segala aktiviti dekat situ tamat kat situ. jam dah menunjukkan tengah hari. dan perlu check out jam 12.oo tengah hari. dan kami semua berkumpul dekat bawah dalam area 12.30 tengah hari. kami menaiki van untuk ke pangkalan jeti. sesampai jer kat sini. gila ramai. jauh kebelakang orang beratur. kami pun sama lah beratur beramai-ramai di situ untuk menaiki feri. saat ni  semua nak duduk kat dalam sebab dalam feri ada air-cond kalau duduk luar kena berdiri dan panas.









sampai jer kat Lumut. yang rasa-rasa nak shopink beli barang tu diorang pergi lah membeli belah. aku kat sana tak beli apa-apa pun. then, kami semua singgah makan dekat Lumut untuk mengisi perut untuk waktu tengah hari. menu aku hari itu just nasi goreng bersama limau ais jer. dekat situ kami juga dibekalkan dengan cenderahati setiap seorang.



cenderahati setiap seorang







setelah kami langsaikan segala makan tengah hari kami, kami teruskan lagi agenda kami ke arah rumah miqdad. Dia sungguh terharu dengan kedatangan kami. dan kami menyambut bufday dia hari tu. dengan keletah dia sungguh menghiburkan hati kami. Kami doakan semoga kamu sempat sembuh dan ceria seperti sebelum ini. Amin.

Perjalanan aku bersama Sixth Generation hanya tamat di rumah Miqdad. Pengalaman kali ini memang betul-betul menjadi memori. Kerjasama dari semua pihak akhirnya dapat menjayakan program ini. Masing-masing memberi ruang walaupun ada yang kena berhadapan dengan exam keesokannya. 6 GENERATION the best lah !



* gambar-gambar yang tertera aku ambik dari FB rakan-rakan yang bawak kamera. Aku takde kamera. pon jadi lah. sory aku curi gmbr korang :)

KOS
bayaran nak ikut > RM 50.oo
tambahan            > RM 5.oo
Snockling            > RM 12.oo
Minyak Keta       > RM 5.oo
Makan                > RM 9.oo
Ole-ole               > RM 10.oo
Lain-lain              >RM  20.oo

total :  RM 111.oo lebih kurang. :)






Meh Tinggalkan Comment Korang