Friday, 6 July 2012

Pimpin Tanganku



Pilihlah pasangan hidup yang mampu membimbingmu ke syurga.


Sesiapapun inginkan seseorang yang mampu memimpin ke Jalan Syurga.
Aku berdoa agar pasangan hidupku mampu membimbingku menuju ke arah syurga
menegur segala salah silapku
menerangi sinar cahaya yang tenang menuju Jalan yang di Redhai Allah SWT

InsyaAllah

Amin Ya Rabbal Alamin

Meh Tinggalkan Comment Korang

Wednesday, 4 July 2012

Secret Recipe



Aku sayaaanggggg sangat kat kau ! 
Terima Kasih untuk kek Secret Recipe yang kau anta tuuu !
aku tahu kau selalu nak buat aku bangga dengan kau 
and aku memang betul-betul bangga dengan kau.

Sabar and penat-penat balik keje sanggup datang buat susprise dekat aku.
Aku mintak maaf aku terlalu emo.

- Muhammad Ibrahim Bin Idris -

Meh Tinggalkan Comment Korang

Berikan satu manfaat



Perjalanan hari yang sunyi sepi. Kiri kanan bagaikan tiada apa yang terlihat. keresahan, kebuntuan menemani perjalanan hari. Manusia yang tiada apa, yang seringkali berlaku kesilapan.

Kehidupan yang bukan sahaja sunat malahkan menjadi wajib untuk diharungi. Walaupun dihadapan terlihat banyak kejatuhan, kepayahan yang sentiasa ada untuk menjatuhkan diri. Tanpa diduga perasaan ingin mencapai kehendak menjadi peneman katabahan bagi seorang insan bernama manusia untuk menjalankan hari demi hari yang diwajibkan oleh Pencipta-Nya untuk ditempuh bagi menghargai manfaat nyawa, fizikal dan pemikiran yang dipinjam oleh Pencipta kepada hamba-Nya. 

Manusia tak ubah seperti lebah yang terbang ke sana sini untuk mencari madu bagi santapannya. Dimana lebah meneruskan hari-harinya walaupun hasilnya kadang-kala diambil oleh manusia jua. Tapi lebah tahu, pengorbanannya telah dapat dimanfaatkan kepada makhluk Allah yang lain.
Begitu dengan manusia, berkorban berpenat lelah untuk mencari rezeki kerana ia tahu hasilnya untuk keperluan sendiri serta orang lain untuk dimanfaatkan.

Wallahuallam .

Setia Citymall, Setia Alam


Meh Tinggalkan Comment Korang

Tuesday, 3 July 2012

hati



Manusia mempunyai hati berbeza, tingkahlaku berbeza. Tak semuanya sama seperti yang lain. Sebab itu kita hidup dua orang insan saling melengkapi, Di mana orang selalu menggunakan istilah api dengan air, langit dengan tanah dan bagainyee,
Kadang-kadang hati manusia takde sapa dapat menjangka, luaran mungkin nampak hensem, comel, cute, bengis, and more and more. Tapi mungkin kita tak tahu hatinya mungkin penuh dengan kasih sayang, kelembutan, kemarahan, keras hati dan juga more and more.

kadang-kadang tingkahlaku, percakapan kita seringkali kita tidak menyedari hati bagi seorang insan bernama manusia terguris dek kelakuan dan percakapannya. Kadang-kadang mungkin ada dalam perasaan diri seorang manusia kita yang terbaik kita yang terbetul tapi kita kadang-kadang tak tahu ia boleh menjatuhkan diri orang lain.

Dua insan yang perlu saling memahami. Yang bertolak ansur. Semuanya bergantung pada diri sendiri. Kadang-kadang diri tersedar adanya sikap ego dalam diri tapi kadang-kadang cuma kita mengharap dapat memahami hati seorang insan bernama manusia. 

Semuanya bergantung pada diri sendiri.

Meh Tinggalkan Comment Korang

Sunday, 1 July 2012



Hye my reader's :D
setia tol nak mengintai blogger aku kan kan kan ?
eleh, naek menyampah la tu aku tulis macam tu.. haha ade aku kisah ? hihi

by the wayyy, malas nak tulis panjang-2 tapi kite nak ucapkan 
TERIMA KASIH SAYANG
dekat 
MUHAMMAD IBRAHIM BIN IDRIS
even
2, 3 hari ni dye agak selalu menyakitkan hati aku
*padahal aku yang selalu over sensitip, ape aku herann. weaaak :P
tapi dye ade je trick nak buat aku tak marah and tertiba dari mata yang dah nak jadi panas menjadi bibir terukir senyum ke telingaa !
bangga la tuhh ! ceihhh, kau tak payah nak perasan la baem! :P
rase nak lempang-2 je kau ! sket2 nak majok ! piirahhh :D



ni nak tambah lagi story
seronok taw bila aku dapat jumpa dengan kawan-2 sekolah menengah dulu
lepas sekolah dulu selalu sangat problem. macam-macam konflikk.
sekarang kira settle cara baik lahhh. hihi
sayang korang lah !
NANA and ZIZIE




Meh Tinggalkan Comment Korang

Thursday, 7 June 2012

blogger baru. hissh !

ASSALAMUALAIKUM 

okayh !
ape yang boleh aku kata kan.
aku keliru dengan design blogger yang baru nih
susah untuk aku memahami bagaimana hendak mengubah itu ini
* macam ayat bangku plak aku tulis kan ? haha. ape aku pedulik. hihi

conclusionnya,
aku dah tak semangat nak menghupdate blogger nih.
buat aku penig je ='=


gigi je over hissh !
Macam gambar masa hali laya kannn :D

COMEL KAN KAMI :D







Meh Tinggalkan Comment Korang

Wednesday, 9 May 2012



hye guysss,
da lama xupdate kann.
eh, kite off kan jap lagu dekat blog saya ni
sebab nak bagi laluan dekat video nih
sebenarnye video ni khas kite nk buat untuk ibrahim
memang simple gile
saya buat video ni untuk awak because saya rindu kat awak
ingat masa kite sama-sama
sebenarnye nak sent melalui skype
nak ajak dye skype, da lama tak skype
tp dia busy with his friends
it's okay
awak tengah baca blog saya kan ?
ni kite buat video untuk awak
kite tak la sweeett,
tp ni video kedua ikhlas kite buat untuk awakk
tengok ye :)


kite sayanggg awak sangat2 okay <3

Meh Tinggalkan Comment Korang

Thursday, 3 May 2012



dedikasi buat si jantung hati

MUHAMMAD IBRAHIM BIN IDRIS

awak !
kite sayang dekat awak sangat-2 
terima kasih ceriakan hidup kita.
awak selalu buat kite tersenyum
eh tak,
selalu gak buat kite nangis !
tp just kite nak awak tau,
kite sayaaanggg sangat kat awak.

ni kite masukkan gambar kite kat Kalumpang ary tu :)
happy sangat mase ni
even dengan kawan-kawan.
semua sporting. BEST !
 i lap youuu !
1 MEI 2012














































THANZ SAYANG :)

Meh Tinggalkan Comment Korang