Saturday, 14 April 2012

aku mals nak update status kat facebook, kau baca sendiri !


tak perlu kau nak update status bagai.
kau takkan faham apa yang kau rasakan sekarang sebab kau sendiri tak terasa dianiaya kan ?
sebab kau ,
pakwe kau terus-terusan nak mengapikan aku
padahal aku tegur dengan dye pun tak pernah, TAK PERNAH
memang kau kata pakwe kau lelaki, and aku perempuan
kau cakap perempuan tu tak boleh nak baran
biarkan pakwe kau tu nak cakap pe pun sebab dye lelaki ?
perempuan tu takde hak nak marah
lantak kau la nak cakap aku menggelabah ke ape
kalau kau baca sendiri mesej yang pakwe kau hantar kat aku and still menafikan aku yang salah padahal aku tak buat or start ape-ape pergaduhan antara korang
kau takkan faham !

then kau cakap aku pemikiran sempit ?
kau takkan faham !
and kau takkan faham !

padahal sebelum ni aku tak pernah carik pasal or ambik tahu hal korang!

perkataan maaf dari mulut or ape2 komunikasi dari pakwe kau sikit pun takde !

fikiran aku dengan kau tak sama
fikiran kau luas ! fikiran aku sempit !
kau tenang dan aku perempuan gelabah!

kau perempuan hati yang lembut, then kau boleh pikir ape perasan kau kalau seorang lelaki yang kau tak pernah ambik tahu trus nak menjatuhkan kau dekat depan orang lain and bila perkara tu dye dah tahu salahfaham sendiri, langsung tiada perkataan MAAF, and cuma dye cakap " kau nampak sangat buat salah kan. " 

kau takkan faham, senang la kau katakan jaga bahasa aku,
aku tak secekal kau ! fikiran aku sempit menggelabah.

PUAS ?


Meh Tinggalkan Comment Korang

Friday, 13 April 2012

Memaafi kau perkara yang mustahil bagi aku !


Hanya disebabkan salah sangka kau !
penat aku menangis
Puas la kan ?

dah tu bukan nak mintak maaf ke ape dengan aku.
lagi mengapikan aku kan ?
elok sangat la kan.

aku yang tak pernah nak cakap dengan kau
makin bertambah benci aku kat kau !

kau perfect sangat.
semua nampak negatif aku
untung diorang tu semua kawan kau
and 
aku tak rapat dengan kawan-kawan kau
so
sememangnya tanggapan buruk la kat aku

padahal aku kene tuduh !

Meh Tinggalkan Comment Korang

Wednesday, 11 April 2012

Tertanye-tanye ?


aku pelik nih ?
tetibe je
padahal aku tak pernah pun stalker facebook awek kau.
nak tengok wall dye pun jarang and paling pernah pun 3 kali je kot

lagi-lagi pelik
aku tegur dengan kau pun tak ?
aku rasa kalau kau cakap dengan aku pun aku xde bagi respon.

tetibe je kau ni ?
laenkali nak hantar mesej tu bertempat okay.
and 
kalau kau terasa dengan aku punya update kenapa plak
pasal perkembangan cerita kau sikit pun aku tak tahu and taknak ambik tahu pun

tetibe aku dikaitkan dengan kau ?
memang kelakar la kan.

by
insan yang tertanye-tanye ?

Meh Tinggalkan Comment Korang

Tuesday, 10 April 2012

couple, clash, remove


semalam kite bukak facebook ex kite. baru kite perasan dye dah remove kite.
kalau dah habis bercinta memang kena macam tu ea?
kite tengok kawan-kawan kite pon mcm tu, kalau couple clash pastu mesti kena remove facebook ?
jangan kata ex je dengan kawan-kawan ex nye pun dye remove jugak.

mungkin ada sebab kot kan 
kalau mcm tu baik berkawan je jangan bercinta, nanti tak pasal jadi benci
dekat orang yang mulanye kite berkawan. :D

ni nak cerita pasal kawan plak
kalau kawan ni jumpe kawan yang baru memang kena burukkan kawan yang lama ea?
kadang-kadang tu ada kawan yang ambik kesempatan dekat kawannye sendiri
mungkin dia sendiri tak sedar kot.

lagi kalau kawan kite yang kite percaya
kite cerita semuanya dekat kawan yang kite percaya ni
tetibe dia keluarkan cerita semuanya dekat orang lain
kalau rasa macam ni nak percaya lagi ke

by the way
semua bergantung kepada diri sendiri kan
macam mana kita nak jaga perhubungan tu
even dngan pakwe, ex, kawan baik, kawan boy, kawan gurl and orang sekeliling kita.

bersangka baik kan lebih elok 

* kite tak suka benci orang, even orang buat jahat banyak kali pun kat kite, tp jangan sampai kite jadi benci. kite tak suka perasaan tu. bg kite even kite ade kenangan pe pun biarlah ia jadi kenangan, buang yang keruh ambik yang jernih, kan lebih elok :D

Meh Tinggalkan Comment Korang

he want i call him ABANG ?


balik date pergi makan dekat IJOK
terima kasih sayang
btw he want i call him with something special
kelakar laaa
da lama tau kite tak panggil ni, hehe
encik boypren nak kite pangil dye "ABANG"
terkelu lidah ni tau nak menyebut
and tak menyebut pon. hehe

takpe la sayang
nanti bile kite rase kite dah betul-betul bersedia
kite panggil awak dengan panggilan yang special okay
sekarang ni cukup la dengan panggilan bersahaja tu.
AKU , KAU
OWANG , DYE
BAEM , NANI
best whatt ? :D

I LOVE YOU SO MUCH SAYANG
THANZ ALWAYS TRY MAKE ME SMILE
xsemestinye kena selalu jumpe kan ?

Meh Tinggalkan Comment Korang

nervous kek sampai nak terjatuh ;)


hye guys, kite baru balik DATING. hehe. kite date dengan pakwe kite la. Muhammad Ibrahim Bin Idris.
* dia sekarang dah tak jadi En. Perak da. dah balik asal balik Selangor sebab praktikal. suke3 :)

Walaupun Encik boypren ni dah duduk Selangor, had-had untuk berjumpa masih lagi dalam kawalan.hehe. Mana bole nak jumpe tiap-tiap hari ni. Baru lah boleh nanti nak rindu-rinduann. hehe. sweet tak ? Lupe kite nak story yang encin boypren ni wat susprise untuk kite. Kite hari tu berkias-kias dengan encik boypren kite teringin nak makan kek, tapi kite memang mengidam nak makan kek punn. Ahad malam tu, kite balik dari pasar, tepat je kite parking kereta meluru masuk kereta kacil berplat kan BGS 2540. Terkejut terkaku tau kitee. dah macam muka patung dah time tuu :P
Yang kelakarnye kannn, punye bergaya lah encik boypren tu keluar dari kereta sambil membawa kek, boleh pulak nervous sampai kek tu nak terjatuh. selamat kite sempat sambut. Kalau tak menangis kite kek tu jatuh. speciall tuu. and very-very thankfully to his mom, boleh buatkan kek tu, orang laen nak makan kek tu kena beli tau, aku boleh plak dapat free2. thanzz bakal mak mertua. hihi. bole x mcm tu ?


Meh Tinggalkan Comment Korang

Thursday, 5 April 2012

with love



aku tak pandai nak jadi gurl yang lemah lembut, sopan santun
apa yang kau tgok itu lah aku
jangan tanya lagi kenapa aku suka kau
kau tak kacak pun, tak hensem
tapi ada sesuatu yang menarik tentang kau
and aku tak tahu apa yang menarik itu.

whatever you are, i accept u who you today
thanz b'coz sometimes make me cry, make me smile
minutes with you its all the moment me and you



















the pictures subcribe the story

<3 I LOVE YOU SAYANG <3

Meh Tinggalkan Comment Korang