Sunday, 10 March 2013

;'(


hidup tak semestinya indah, dan rase x indah tak semestinya rasa tak indah. Minggu ni rase down teramat. Stress jangan nak cakap.
mungkin sebab tiada tempat untuk meluah, mungkin mulut tak terlepas dengan kata - kata. Siapa akan sangka muka yang tersenyum, ketawa adalah sandiwara bersahaja.

Apa yang mampu aku lakukan, hanya berkorban perasaan. 

Ya Allah,
jika benar dia jodohku, dekatlah hatiku dengannya. Dan jika tidak kau aturkan lah perjalanan hidup yang terbaik bagiku.
Amin Ya Rabbil Alamin.




Meh Tinggalkan Comment Korang

Monday, 11 February 2013

the star


hye
nak into ape ye? da lama x bersajak, berpuisi, benyanyi, bernasyid. hehe.
konon je. padahal tak pernah pon. hihi.
angin ribut pape ntah tetiba tangan ni gatal click kat blogger yang da usang nih.
opss, aku muda lagi, blog ni yang usang. haha

nak thanz kepada encik yang dah membuka telinga dia yang luas-luas nih untuk mendengar coretan memori idop aku yang penuh ketensionaannn. HAHA
padan muka, weaaakkk :P
HEHE

kali ni keluar serius best padahal xrancang pape pon.
tetibe teringat yang dye ngah syok tidur sekumpulan burung gagk menembak kat baju dye. HAHAHAHA
*siyes nak terguling2 gelak ni dah. WAKAKAKAAA !
nasib tak terus masuk mulut kan. 
tapi ape pon
saya sayangg awak okay :D


okay.bye :)


Meh Tinggalkan Comment Korang

Thursday, 17 January 2013

Butir Air Mata


agak lama aku tak menjergah ke blog aku nih. Mungkin dah tiada tempat untuk aku mengadu, hanya disini aku mampu nak meluah. Lepas maghrib aku rase sebak sangat. Mungkin dah penat pendamkan sendiri, Hari ni tewas juga air mata yang aku pertahankan, aku cuba untuk menjadi seorang yang tabah, cuba untuk mengharungi ape yang berlaku di depan mata.

mungkin betul orang kata, air mata adalah jalan terbaik untuk meluahkan segala perasaan yang terbuku di hati.

aku berdoa agar aku mampu harungi segala apa yang berlaku. Aku tak tahu bagaimana aku mahu meluah rasa hati yang terpendam nih. Mungkin sebab aku juga pernah melakukan kesilapan besar pada ketika dahulu. Mungkin satu ujian untuk aku hadapi. mungkin aku bukan yang terbaik untk mendapat seorang yang terbaik. 

Ya, satu ketika dahulu aku amat mempercayai akan dirinya. Tapi aku tak setabah dia untuk tahan dengan perangai aku. Perasaan kurang senang atas apa yang dia lakukan terhadap aku mungkin aku belum terima dengan sebati di dalam kehidupan aku, masih terngiang-ngiang di dalam pemikiran aku. aku sayang dia, aku gembira apabila family aku juga mula menerima dirinya. dia seorang yang baik, aku tak menafikan itu. Mungkin aku takut menghadapi jika dia berubah hati dari diri aku.

Mungkin sebab aku sedar aku bukan lah insan yang baik, kadangkala aku terpikir mungkin aku tidak layak dengan dirinya. 
huh !
aku dah tak mampu lagi untuk meluah, air mata semakin deras bile memikirkan dengan apa yang berlaku. Aku berdoa agar aku tabah menghadapi semua ini.

-InsyaAllah-

Meh Tinggalkan Comment Korang

Friday, 6 July 2012

Pimpin Tanganku



Pilihlah pasangan hidup yang mampu membimbingmu ke syurga.


Sesiapapun inginkan seseorang yang mampu memimpin ke Jalan Syurga.
Aku berdoa agar pasangan hidupku mampu membimbingku menuju ke arah syurga
menegur segala salah silapku
menerangi sinar cahaya yang tenang menuju Jalan yang di Redhai Allah SWT

InsyaAllah

Amin Ya Rabbal Alamin

Meh Tinggalkan Comment Korang

Wednesday, 4 July 2012

Secret Recipe



Aku sayaaanggggg sangat kat kau ! 
Terima Kasih untuk kek Secret Recipe yang kau anta tuuu !
aku tahu kau selalu nak buat aku bangga dengan kau 
and aku memang betul-betul bangga dengan kau.

Sabar and penat-penat balik keje sanggup datang buat susprise dekat aku.
Aku mintak maaf aku terlalu emo.

- Muhammad Ibrahim Bin Idris -

Meh Tinggalkan Comment Korang

Berikan satu manfaat



Perjalanan hari yang sunyi sepi. Kiri kanan bagaikan tiada apa yang terlihat. keresahan, kebuntuan menemani perjalanan hari. Manusia yang tiada apa, yang seringkali berlaku kesilapan.

Kehidupan yang bukan sahaja sunat malahkan menjadi wajib untuk diharungi. Walaupun dihadapan terlihat banyak kejatuhan, kepayahan yang sentiasa ada untuk menjatuhkan diri. Tanpa diduga perasaan ingin mencapai kehendak menjadi peneman katabahan bagi seorang insan bernama manusia untuk menjalankan hari demi hari yang diwajibkan oleh Pencipta-Nya untuk ditempuh bagi menghargai manfaat nyawa, fizikal dan pemikiran yang dipinjam oleh Pencipta kepada hamba-Nya. 

Manusia tak ubah seperti lebah yang terbang ke sana sini untuk mencari madu bagi santapannya. Dimana lebah meneruskan hari-harinya walaupun hasilnya kadang-kala diambil oleh manusia jua. Tapi lebah tahu, pengorbanannya telah dapat dimanfaatkan kepada makhluk Allah yang lain.
Begitu dengan manusia, berkorban berpenat lelah untuk mencari rezeki kerana ia tahu hasilnya untuk keperluan sendiri serta orang lain untuk dimanfaatkan.

Wallahuallam .

Setia Citymall, Setia Alam


Meh Tinggalkan Comment Korang

Tuesday, 3 July 2012

hati



Manusia mempunyai hati berbeza, tingkahlaku berbeza. Tak semuanya sama seperti yang lain. Sebab itu kita hidup dua orang insan saling melengkapi, Di mana orang selalu menggunakan istilah api dengan air, langit dengan tanah dan bagainyee,
Kadang-kadang hati manusia takde sapa dapat menjangka, luaran mungkin nampak hensem, comel, cute, bengis, and more and more. Tapi mungkin kita tak tahu hatinya mungkin penuh dengan kasih sayang, kelembutan, kemarahan, keras hati dan juga more and more.

kadang-kadang tingkahlaku, percakapan kita seringkali kita tidak menyedari hati bagi seorang insan bernama manusia terguris dek kelakuan dan percakapannya. Kadang-kadang mungkin ada dalam perasaan diri seorang manusia kita yang terbaik kita yang terbetul tapi kita kadang-kadang tak tahu ia boleh menjatuhkan diri orang lain.

Dua insan yang perlu saling memahami. Yang bertolak ansur. Semuanya bergantung pada diri sendiri. Kadang-kadang diri tersedar adanya sikap ego dalam diri tapi kadang-kadang cuma kita mengharap dapat memahami hati seorang insan bernama manusia. 

Semuanya bergantung pada diri sendiri.

Meh Tinggalkan Comment Korang